Eveniment

Robinetul de gaze se închide încet: Gazprom diminuează livrările către Italia

Robinetul de gaze se închide încet: Gazprom diminuează...

Autor: Petru Mazilu

15.06.2022, 13:39 849

Gazprom diminuează livrările de gaze către Italia începând de miercuri. Ruşii au informat compania italiană Eni despre o reducere cu 15% a fluxurilor, anunţă publicaţia Open care citează agenţia Ansa.

Gigantul rus de stat a anunţat că reducerea de miercuri este de aproximativ 15%, a declarat pentru Ansa un purtător de cuvânt al Eni. Motivele nu au fost încă dezvăluite, dar compania Eni „va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei şi va comunica orice actualizare".

Marţi, Gazprom îşi anunţase intenţia de a reduce cu 40% cantităţile de gaze trimise către UE prin gazoductul dintre Rusia şi Germania, Nord Stream 1. Ruşii dau vina pe sancţiunile impuse de occident care i-ar fi împiedicat să facă mai multe revizii ale instalaţiilor. Liderii europeni susţin că este vorba despre „răzbunare” pentru sprijinul acordat Ucrainei.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Israelul pentru a „consolida cooperarea energetică" cu această ţară, cu scopul de a reduce dependenţa energetică faţă de Rusia. Uniunea se concentrează pe furnizarea de gaze naturale lichefiate prin Egipt, în viitorul imediat, şi pe construirea gazoductului EastMed în estul Mediteranei. Ministerul israelian al Energiei a anunţat că Israelul şi UE vor semna miercuri un acord pentru exportul de gaze naturale către UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO