Eveniment

Rodica Târcavu, Cushman & Wakefield | Echinox: Distribuitorii de medicamente caută să realizeze hub-uri logistice în principalele oraşe din ţară. Doar în Bucureşti, Fildas, Mediplus şi Alliance Healthcare au suprafeţe de peste 100.000 mp de depozite moderne

ZF Health&Pharma Summit'22

Rodica Târcavu, Cushman & Wakefield | Echinox:...

Autor: Cristina Bellu

27.09.2022, 14:54 173

Rodica Târcavu, Partner Industrial Agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, spune că majoritatea distribuitorilor de medicamente alocă sume importante pentru construcţia hub-urilor logistice, localizate în principal în Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară.

“Distribuitorii de medicamente investesc foarte mult în depozite. De exemplu, Mediplus şi Fildas au peste 20 de hub-uri în România. Doar în Bucureşti, Fildas,  Mediplus şi Alliance Healthcare au suprafeţe de peste 100.000 mp de depozite moderne, iar dacă adăugăm Timişoara, Cluj, Braşov şi alte oraşe mari, stocul total se ridică la peste 300.000 mp”, a a spus Rodica Târcavu la ZF Health&Pharma Summit'22.

Alte declaraţii

România se află la coada clasamentului în topul celor mai mari producători de medicamente. În Europa domină companiile din Elveţia şi Germania, cu capacităţi de producţie de peste 40-50 miliarde de euro, iar în topul celor mai mari producători din lume sunt cinci companii americane printre care Pfizer şi Johnson & Johnson (J&J).

Distribuitorii de farma joacă un rol extrem de important în lanţul logistic prin faptul că asigură ca medicamentele producătorilor să ajungă de la fabrică în zona finală, adică în farmacii şi spitale.

Cererea de spaţii a ţinut pasul cu dezvoltarea pieţei farma şi cu creşterea cifrei de afaceri, astfel că a avut un ritm destul de dinamic. Noi am fost implicaţi în nişte tranzacţii de închiriere pe zona Sibiu, Braşov.

Un factor un pic îngijorător îl reprezintă faptul că în prezent consumul de utilităţi aproape s-a dublat, de la 50 de cenţi – 1 euro pe mp. Există în continuare o cerere pe zona de terenuri. România are potenţial de dezvoltare.

 
 


 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO