Eveniment

România a înregistrat în octombrie cel mai rapid declin din UE al producţiei din construcţii

România a înregistrat în octombrie cel mai rapid...

Autor: Florentina Dragu

19.12.2014, 00:00 365

Cele mai mari creşteri raportat la luna septembrie au fost înregistrate în Ungaria (4%), Italia (3,2%) şi Olanda (2,2%), iar cele mai puternice scăderi în România şi Marea Britanie (-2,2%), potrivit datelor Eurostat.

Avansul lunar la nivelul UE a fost susţinut de creşterea cu 0,4% a construcţiilor de clădiri şi cu 0,2% a construcţiilor de inginerie civilă.

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, Ungaria (15,8%), Spania (13,9%) şi Suedia (10,5%) au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor. Cele mai accentuate scăderi au fost înregistrate în România, Portugalia (-13,3%), Italia (-5,7%) şi Slovacia (-4,3%).

La nivelul UE, construcţia de clădiri a avansat cu 2,3% în octombrie faţă de aceeaşi lună a anului interior, în timp ce construcţiile de inginerie civilă au scăzut cu 1,5%.

Cifrele sunt ajustate sezonier şi sunt calculate pe baza evoluţiei volumului producţiei la nivelul fiecărui stat UE, incluzând atât lucrările de construcţii, cât şi cele de inginerie civilă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO