Eveniment

România a recuperat cel mai bine decalajele faţă de media UE şi ar putea depăşi Polonia la PIB/capita până în 2026

România a recuperat cel mai bine decalajele faţă de media UE şi ar putea depăşi Polonia la PIB/capita până în 2026

Cu un PIB de 218 mld. euro în 2020, România este deja a doua cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est, după Polonia, cu un PIB de aproximativ 500 mld. euro.

Autor: Răzvan Botea

15.01.2022, 13:01 1924

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Condiţiile ca România să depăşească Polonia la PIB/capita sunt accelerarea reformelor, digitalizarea sectorului public şi atenţie mai ridicată acordată investiţiilor în cercetare-dezvoltare.

România a recuperat cel mai bine decalajele economice faţă de Uniunea Europeană (exprimate relativ la nivelul PIB/capita) de la aderarea din 2007. O analiză a economiştilor Băncii Transilvania arată că România ar putea depăşi Polonia la acest indicator până în 2026 şi să devină a doua cea mai performantă economie din regiune, după Cehia.

„Atragem atenţia cu privire la faptul că România poate depăşi Polonia din perspectiva PIB/locuitor la paritatea puterii de cumpărare până la jumătatea acestui deceniu, con­diţio­nat de accelerarea reformelor, digita­lizarea sectorului public şi atenţie mai ridicată acordată investiţiilor în cercetare-dezvoltare”, scrie Andrei Ră­dulescu, directorul departa­mentului de analiză macroeconomică din cadrul Băncii Transilvania.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO