Eveniment

România a trimis în Republica Moldova încă peste 50.000 de doze de vaccin anti-Covid

România a trimis în Republica Moldova încă peste...

Autor: Andreea Tobias

27.03.2021, 15:16 80

România a trimis sâmbătă în Republica Moldova încă peste 50.000 de doze de vaccin anti-Covid AstraZeneca. 

Sâmbătă, 50.400 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei.

Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit. Dozele de vaccin destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România.

Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur.

În 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Pe 4 februarie 2021, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Republica Moldova pentru acordarea de asistenţă
internaţională, având în vedere susţinerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO