Eveniment

România are de 3 zile peste 100 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Medicul Ştefan Puşcaşu din Suceava: Normală este testarea în spitale, colegii mei vor să se testeze preventiv

România are de 3 zile peste 100 de noi cazuri de...

Autor: Georgiana Mihalache

26.03.2020, 00:06 1545

♦ Numărul de persoane infectate cu coronavirus a crescut până la 906 pacienţi, cu 144 de noi cazuri în 24 de ore, când erau 762 persoane

♦ Medicii vor ca pacienţii care intră în spitale şi personalul medical să fie testaţi preventiv pentru a limita răspândirea virusului.

În ultimele trei zile, România a avut peste 100 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus în 24 de ore, iar răspân­direa noului coronavirus a dus la infectarea a 906 pacienţi şi la 14 persoane decedate, din informările autorităţilor.

Cu focare de infecţie la Spitalul Judeţean Suceava, cu anchete epidemiologice în mai multe spitale din Bucureşti, publice şi private, medicii vor ca toţi pacienţii să fie testaţi pentru a preveni îmbolnăvirile. Măsurile de triaj în unităţile medicale nu au oprit răspândirea virusului şi la medici, care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus şi de care este o nevoie critică în aceste momente.

„Mi s-ar părea normal să fie testaţi pacienţii şi medicii din spitale, dar este o lipsă majoră a testelor. Aşa ar fi normal, şi colegii mei vor să fie testaţi preventiv, dar nu am nicio oportunitate din cauza crizelor, sunt selectaţi cei care bene­ficiază de testare, trebuie să aibă simptomatologie, contact cu persoane cu coronavirus, sunt nişte criterii, doctorii mei nu se califică şi nu pot să-i testez“, a spus pentru ZF Ştefan Puşcaşu, fondatorul spitalului privat Bethesda din Suceava.

Suceava a devenit un focar de infecţie cu noul coronavirus, iar Spitalul Judeţean Suceava este închis pentru două zile pentru dezinfecţie după ce 83 de medici şi asistenţi din spital sunt confirmaţi cu coronavirus.

Până acum, la nivel naţional, 86 de persoane au fost declarate vindecate şi externate.

La terapie intensivă sunt internaţi 18 pacienţi, din care opt în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt peste 6.000 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 100.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Autorităţile au prelucrat până ieri 14.400 de teste, dintre care 646 în unităţi private.

Grupele de persoane care pot fi testate sunt persoanele simptomatice cu istoric de călătorie internaţională, persoanele cu simptome care au avut legătură cu cazurile confirmate, personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat, cazuri  de SARI (infecţii severe respiratorii - n.red.) şi persoanele instituţionalizate simptomatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO