Eveniment

România are în depozite 2,2 miliarde de metri cubi de gaze, jumătate din consumul pe timp de iarnă. Restul vine din producţia zilnică şi din importuri

România are în depozite 2,2 miliarde de metri cubi de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.11.2017, 00:05 423

♦ Peste două treimi din capacitatea de stocare a gazelor naturale sunt ocupate acum de gazele înmagazinate ♦  Romgaz vrea să facă investiţii de peste 200 mil. euro în depozitele Sărmăşel şi Depomureş.

Stocul de gaze înmagazinate pentru iarna care vine a ajuns la 2,242 miliarde de metri cubi în cele şapte depozite pe care le are România. Can­­titatea înseamnă jumătate din consumul to­tal de gaze din lunile de iarnă, care este de 4,5 miliarde de metri cubi, restul fiind asigurat din stocurile înmagazinate şi din producţia zil­ni­că.

La o capacitate totală de stocare de 3,1 miliarde de metri cubi, înseamnă că peste 70% din depozitele din România sunt acum încărcate cu gaze. Cantitatea stocată acum este mai mare decât cea de anul trecut, când România avea 2 miliarde de metri cubi de gaze stocate la începutul iernii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO