Eveniment

România are şanse mari să intre în recesiune tehnică din 2023 VIDEO

România are şanse mari să intre în recesiune tehnică...

Autor: Iulian Tenchiu

22.10.2022, 12:00 1354

Economiştii sunt de părere că şansele ca România să fie lovită de o recesiune în toată regula sunt mici, însă scenariul unei recesiuni tehnice este foarte posibil. Scăderea preţurilor la hidrocarburi ar putea impacta pozitiv la nivel economic, ducând la o reducere a inflaţiei şi o politică monetară mai lejeră din partea băncilor.

„Este posibil să avem o recesiune tehnică, pentru o recesiune ar trebui ca pe tot parcursul anului să avem o scădere a Produsului Intern Brut. Probabil nu o să se întâmple. Vom putea menţine totuşi o creştere mică, potrivit ultimei prognoze a Fitch vorbim de o creştere de 1-2%, însă nu vorbim de o creştere semnificativă. Un impact pozitiv asupra acestei situaţii ar putea să fie dat de scăderea preţurilor la hidrocarburi, ceea ce va însemna o reducere a inflaţiei şi o politică monetară mai puţin agresivă”, a declarat Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România, la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO