Eveniment

România - cea mai mare rată a inflaţiei din UE în aprilie

România - cea mai mare rată a inflaţiei din UE în...

Autor: Iulian Anghel

17.05.2018, 00:03 282

România a avut în aprilie cea mai mare rată anuală a inflaţiei, înregistrând o creştere de 4,3% a Indicelui Armonizat al Preţurilor de Consum (IAPC), potrivit datelor Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene. Măsurată ca IPC (Indicele Preţurilor de Consum), inflaţia a fost în aprilie de 5,2%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Cele mai înalte rate anuale (IAPC) au fost înregistrate în România (4,3%), Slovacia (3,0%) şi Estonia (2,9%). Cele mai mici rate ale inflaţiei s-au înregistrat în Cipru (-0,3%), Irlanda (-0,1%) şi Portugalia (0,3%).

Faţă de martie, inflaţia anuală a scăzut în douăsprezece state membre, a rămas stabilă într-un stat şi a crescut în paisprezece ţări membre ale UE.

Media creşterii preţurilor de consum din Uniunea Europenă a fost de 1,4% în aprilie, în scădere faţă de 1,5% în martie. Aprilie la aprilie, rata inflaţiei a fost de 2%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO