România are cea mai mică pondere a populaţiei din categoria 30- 34 de ani cu studii superioare: „Trebuie să ne concentrăm pe nevoile reale ale economiei, nu să creştem numărul de licenţiaţi pentru ca apoi să lucreze la casierie la Carrefour“

26 apr 2018 Autor: Adelina Mihai

România a înregistrat în 2017 cea mai redusă pondere a popu­laţiei cu studii supe­rioare cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani din rândul statelor UE, arată datele Eurostat.

Astfel, anul trecut, doar 26,3% din populaţia din grupa de vârstă 30- 34 de ani (adică aproape 340.000 de persoane) aveau studii superioare finalizate, faţă de media UE de 39,9%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.04.2018

 
Cuvinte cheie:
populatie
, studii
, studii superioare
, facultate
, eurostat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide