Eveniment

România este pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea de liber-profesionişti care sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială

România este pe primul loc în Uniunea Europeană după...

Autor: Ramona Cornea

26.09.2022, 17:00 344

♦ Ponderea liber-profesioniştilor români care erau expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială a ajuns la aproape 71% în anul 2021, în creştere cu 5,1 puncte procentuale faţă de anul precedent. ♦ La nivelul Uniunii Europene, ponderea a fost de aproape 24%.

Fără „cărţi de muncă”, fără o situaţie fiscală limpede, liber-profesioniştii din România sunt pe primul loc în Uniunea Europeană în rândul celor din categoria lor ce pot fi expuşi riscului de sărăcie şi de excluziune socială.

Potrivit datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică, pon­derea liber-profesioniştilor români care au fost expuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială a ajuns la aproape 71% în anul 2021, în creştere cu 5,1 puncte procentuale faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO