Eveniment

România înregistrează din nou peste 10.000 de pacienţi infectaţi pe zi, cu un record de internări la terapie intensivă

România înregistrează din nou peste 10.000 de...

Autor: Georgiana Mihalache

13.11.2020, 00:04 83

Numărul de pacienţi infectaţi cu COVID-19 a ajuns ieri la 10.142 de persoane infectate în ultimele 24 de ore, al doilea cel mai mare nivel raportat de autorităţi de la începutul pandemiei. Este de altfel a doua zi din ultima săptămână cu peste 10.000 de cazuri.

Dacă în ultimele zile, numărul persoanelor care au decedat având infecţia cu noul virus au reprezentat recordul negativ, ieri autorităţile au raportat cel mai mare număr de persoane internate în secţiile de anestezie şi terapie intensivă (ATI). În total, 1.152 persoane sunt internate la ATI, iar din raportările autorităţilor reiese că într-o singură zi, 60 de pacienţi au ajuns în stare gravă, având nevoie de echipamentele existente în secţiile de terapie. Acest lucru pune presiune pe spitale, în unităţile medicale existând un număr redus de paturi în ATI, dotate cu aparatura necesară.

Din datele prezentate de Klaus Iohannis, în total în ţară sunt 3.065 de paturi ATI pentru toţi pacienţii. Acest lucru înseamnă că deja mai bine de un pat din trei este ocupat de bolnavii de COVID-19. Dar sunt şi alte afecţiuni grave pentru care pacienţii care nu sunt infectaţi cu noul virus au nevoie de îngrijire în terapie intensivă, capacitatea sistemului fiind una redusă însă. În total, ieri au fost raportate 121 de decese, iar numărul de teste a ajuns la 35.700 de probe prelucrate în ultima zi, dintre care aproape 15.000 au fost la cererea pacienţilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO