Eveniment

România, într-o situaţie absolut dramatică: În 2016, s-au născut mai mulţi copii români în diaspora decât în ţară

România, într-o situaţie absolut dramatică: În 2016,...

Autor: Gandul Gandul

02.05.2017, 19:06 952

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat, astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Ziua Tineretului, că anul trecut s-au născut mai mulţi copii români în diasporă decât în ţară, ceea ce arată modul în care tânăra generaţie îşi vede dreptul la mobilitate în Europa.

”Astăzi avem peste 4,4 milioane de cetăţeni români în aceste comuntăţi (din diaspora - n.r.) şi anul trecut, pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România. Sunt nişte cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care tânăra generaţie îşi vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa, de a lucra şi unde se regăseşte în acest ciclu şi România - ţara de origine, care este echilibrul exact între dorinţa normală de perfecţionare, de continuare a unei cariere atât în România cât şi în celelelate state membre ale Uniunii Europene”, a declarat Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Citiţi continuarea pe gandul.info

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO