Eveniment

România ocupă prima poziţie în UE după inflaţia anuală din octombrie, de 7,9%

România ocupă prima poziţie în UE după inflaţia anuală din octombrie, de 7,9%
16.11.2010, 13:15 52

România ocupă prima poziţie în Uniunea Europeană în funcţie decreşterea preţurilor de consum din luna octombrie, de 7,9%,comparativ cu perioada similară din 2009, nivelul fiind de 3,4 oripeste avansul mediu din UE şi semnificativ mai mare decât cel alurmătoarelor două locuri, potrivit datelor Eurostat citate deMediafaxBusiness.

În septembrie, preţurile de consum au crescut cu 7,7% în cazulRomâniei, de asemenea cel mai rapid avans din Uniune. În UE, înluna octombrie, inflaţia medie anuală a fost de 2,3%, faţă de 2,2%în septembrie.

România este urmată în topul statelor cu cele mai ridicateinflaţii de Grecia (5,2%) şi Estonia (4,5%). Singura ţarăcomunitară care a înregistrat în octombrie inflaţie negativă esteIrlanda (0,8%). Eurostat nu a avut disponibile date despre MareaBritanie.

În Ungaria, inflaţia s-a plasat la 4,3%, iar în Bulgaria,Polonia şi Cehia la 3,6%, 2,6%, respectiv 1,8%. În Germaniapreţurile au crescut cu 1,3%, în Spania şi Italia au avansat cu2,3% şi 2%, iar în Austria şi Franţa au urcat cu 1,9%, respectiv1,8%. În zona euro, inflaţia a fost de 1,9%. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO