Eveniment

România se echipează pentru război: Constructorul german al celebrelor tancuri Leopard a venit la Bucureşti în căutarea “colaborării bilaterale”

FOTO

FOTO

Autor: Roxana Petrescu

29.04.2015, 18:17 76017

Autorităţile române vor să pună bazele unei cooperări bilaterale în industria de apărare cu germanii de la Krauss-Maffei Wegman, liderul european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi. Deja a fost format un grup de lucru în urma unei întâlniri desfăşurate în cursul zilei de azi între Sorin Encuţescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, coordonator al domeniului industriei de apărare, şi Thomas Fritzsch, director regional de vânzări al companiei germane Krauss-Maffei Wegmann.

“Discuţiile s-au axat pe posibilitatea cooperării bilaterale în acest domeniu, pentru finalizarea unor proiecte solicitate fie de sistemul naţional de apărare, fie de terţi beneficiari”, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

Sorin Encuţescu a precizat în cadrul întâlnirii că pe plan local se pot realiza produse calitative, la preţuri competitive.

“La finalul întâlnirii s-a convenit ca atât partea română, cât şi cea germană să analizeze posibilitatea creării unui grup de lucru, în vederea găsirii celor mai bune soluţii pentru o colaborare viitoare, în interesul tuturor părţilor”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Economiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO