Eveniment

România se sprijină în continuare pe euro de la „căpşunari“, pentru că guvernul PSD nu atrage fonduri europene

România se sprijină în continuare pe euro de la...

Autor: Iulian Anghel

29.10.2018, 00:08 1444
Remiterile (banii trimişi acasă de muncitorii români din străinătate) au fost, în primele, opt luni din an, la concurenţă cu investiţiile străine.

Românii au trimis acasă 2,3 miliarde de euro între ianuarie şi august, în vreme ce investiţiile străine directe (fără creditele intragrup) au fost de 2,5 miliarde de euro.

În aceeaşi vreme fondurile structurale primite de la UE au fost de doar 444 milioane de euro, fondurile de dezvoltare rurală de 710 milioane de euro, iar subvenţiile agricole de 1,7 miliarde de euro. Cum subvenţiile agricole au fost deja acordate aproape în întregime, spre finalul anului se va dovedi că românii plecaţi la lucru în străinătate sunt şi cei care trimit cei mai mulţi bani în ţară, în vreme ce fondurile strucuturale acordate de UE României sunt aproape complet neglijate.

Absorbţia fondurilor structurale europene, la cinci ani de la debutul exerciţiului financiar 2014-2020, este în continuare modestă.

Din cele 22,5 miliarde de euro, fonduri structurale şi de coeziune, acordate României în acest exerciţiu financiar, absorbţia efectivă este de 1,4 miliarde de euro, adică 6,5% din totalul sumei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO