Eveniment

România şi-a asigurat a doua medalie! După calificarea echipei de spadă în finală, tenismenii Tecău şi Mergea au reuşit acelaşi lucru în proba de dublu

România şi-a asigurat a doua medalie! După calificarea...

Autor: Ştefan Stan

11.08.2016, 22:16 1041

Dublul format din românii Florin Mergea şi Horia Tecău a câştigat, joi, meciul cu perechea americană Steve Johnson/Jack Sock, scor 6-3, 7-5, în semifinalele probei de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, Brazilia.

Partida a durat o oră şi 16 minute. Românii au evoluat excelent la serviciu, nu le-au oferit nicio oportunitate de break adversarilor şi au avut un procentaj excelent de câştig cu primul serviciu (84%). Mergea şi Tecău au făcut câte un break pe set, din şase oportunităţi avute.

Florin Mergea şi Horia Tecău vor juca pentru medalia de aur împotriva învingătorilor din partida Marc Lopez/Rafael Nadal (Spania) - Daniel Nestor/Vasek Pospisil (Canada).

Florin Mergea (31 de ani, locul 14 în clasamentul ATP la dublu) şi Horia Tecău (31 de ani, poziţia 10 ATP) au câştigat titlul la juniori la Wimbledon în 2003 şi turneul pe zgură de la Bucureşti din acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO