Eveniment

România şi Ungaria au ajuns la un acord privind livrările de gaze naturale

România şi Ungaria au ajuns la un acord privind...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

05.02.2018, 18:23 231

În baza acestei înţelegeri, semnată la Bucureşti, România va îndeplini condiţiile tehnice necesare pentru exporturile de gaze către Ungaria până în 2020.

Peter Szijjarto a precizat că, începând din 2022, cantităţi considerabile de gaze extrase din Marea Neagră vor fi disponibile pentru Ungaria.

Companiile din Ungaria au rezervat întreaga capacitate anuală - de 4,4 miliarde de metri cubi - prin intermediul rutei de distribuţie România-Ungaria, a adăugat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

"Aceasta este prima oportunitate din ultimele decenii pentru ca Ungaria să achiziţioneze cantităţi mari de gaze naturale de la o sursă din afara Rusiei. Acest acord de cooperare este un progres istoric privind securitatea energetică a Ungariei. România s-a angajat să dezvolte compresoarele necesare pentru exporturi de 1,75 miliarde de metri cubi de gaze pe an către Ungaria până în 2020, apoi pentru a creşte capacitatea care să permită exportul a 4,4 miliarde de metri cubi de gaze extrase de către ExxonMobil şi OMV până în 2022", a mai spus Peter Szijjarto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO