Eveniment

România-Suedia, scor 0-2. Tricolorii ratează calificarea la EURO 2020 din preliminarii

România-Suedia, scor 0-2. Tricolorii ratează...

Autor: Alexandru Stanila

15.11.2019, 23:36 245

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de Suedia, scor 0-2, vineri seara, pe Arena Naţională, în penultima rundă din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au ratat şansa de a se califica la turneul final din actualele preliminarii, însă menţin speranţe la baraj.

Suedezii au deschis scorul în minutul 18. Decarul Emil Forsberg i-a depăşit în viteză pe Ciprian Deac şi Vasile Mogoş, în bandă, şi i-a centrat lui Marcus Berg, în careu, care a reluat în plasă, fiind nemarcat.

În minutul 34 al partidei de pe Arena Naţională, atacantul Robin Quaison a punctat pentru 2-0. Acesta a primit de la Berg, autorul primului gol, şi l-a învins pe Tătăruşanu din interiorul careului.

În partea secundă, Cosmin Contra i-a introdus în teren pe Ianis Hagi, Florinel Coman şi Denis Alibec, însă România nu a reuşit să marcheze nici măcar o dată, iar Suedia s-a impus, scor 2-0, calificându-se la EURO 2020, de pe locul secund.

Astfel, România a ratat calificarea la Campionatul European din 2020, după ce a acumulat 14 puncte în primele nouă runde. Ultimul meci, fără miză reală, va avea loc luni, la Madrid, contra Spaniei.

Clasamentul grupei F de calificare la EURO 2020:

1. Spania - 23 de puncte, 9 meciuri
2. Suedia - 18 puncte, 9 meciuri
3. România - 14 puncte, 9 meciuri
4. Norvegia - 14 puncte, 9 meciuri
5. Insulele Feroe - 3 puncte, 9 meciuri
6. Malta - 3 puncte, 9 meciuri

Deşi nu mai poate obţine calificarea la EURO 2020 din preliminarii, tricolorii vor mai avea o şansă la barajul din Liga Naţiunilor, care presupune disputarea a două runde (semifinală şi finală) împotriva unei adversare care urmează să fie desemnată. Tragerea la sorţi pentru acest baraj va avea loc vineri, 22 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO