Eveniment

România, ţara extremelor. După ce în mai avea cea mai bună perspectivă economică din ECE, în iunie a înregistrat cea mai amplă deteriorare - ZEW

România a înregistrat cea mai amplă deteriorare din ECE a perspectivelor economice la şase luni -ZEW

Autor: Marius Oncu - Mediafax

24.06.2011, 13:39 1224

Percepţia analiştilor financiari privind evoluţia economieiRomâniei în următoarele şase luni a înregistrat în iunie cea maiputernică înrăutăţire din Europa Centrală şi de Est (ECE), potrivitunui sondaj al institului ZEW.

România a coborât astfel de pe prima pe a doua poziţie întreţările din regiune în funcţie de aşteptările la şase luni.

Indicele care evaluează aşteptările pentru următoarele şase lunia înregistrat un declin de 24,3 puncte în iunie, la 25,8puncte.

România a fost devansată de Ungaria, care a avut un declin denumai 11,1 puncte, la 34,4 puncte. Dintre statele Europei Centraleşi de Est incluse în sondaj, doar Turcia are perspective negative(-18 puncte), se arată în sondajul realizat de ZEW în colaborare cugrupul austriac Erste.

La nivelul regiunii, aşteptările pentru următoarele şase luni auînregistrat, de asemenea, o înrăutăţire considerabilă, mai micădoar decât cea pentru România. Indicele pentru Europa Centrală şide Est a scăzut cu 23,4 puncte, la -2,5 puncte.

În funcţie de situaţia actuală a economiei, România se menţinepe penultimul loc din regiune, înaintea Ungariei. Indicele pentruRomânia a scăzut cu 7,8 puncte, la -25,8 puncte, iar cel pentruUngaria cu -12,4 puncte, la -35,1 puncte. Pe lângă România şiUngaria, doar Croaţia, cu -15,1 puncte, mai este evaluatănegativ.
Pentru Europa Centrală şi de Est, indicatorul percepţiei economicea scăzut cu 16,5 puncte, la 4,7 puncte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO