Eveniment

România va primi de la CE peste 34 milioane euro pentru a combate pesta porcină

România va primi de la CE peste 34 milioane euro pentru...

Autor: Diana Grigore

07.12.2018, 12:13 40

„O veste bună, venită chiar în această dimineaţă (vineri-n.r.) de la Comisia Europeană este legată de ajutoarele privind combaterea pestei porcine. Astfel, României i se acordă un grad în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând 75% din costurile eligibile pe care ţara noastră le-a angajat pentru măsurile de urgenţă pentru combaterea pestei porcine africane”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, în debutul şedinţei de Guvern.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) desfăşoară controale tematice specifice sărbătorilor de iarnă, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA), potrivit unui comunicat transmis luni.

„Începând cu data de 30.11.2018 şi până în data de 07.01.2019, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va desfăşura controale tematice specifice sărbătorilor de iarnă, cu scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare şi răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA)”, se detaliază în comunicatul de presă transmis luni de ANSVSA.

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 294 de localităţi din 18 judeţe, cu un număr de 1.124 de focare (dintre care 16 în exploataţii comerciale) şi 300 de cazuri la mistreţi, iar 361.719 de porci afectaţi de boală au fost eliminaţi, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANSVSA, pe 29 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO