Eveniment

Românii au cumpărat medicamente fără reţetă de 2,5 miliarde de lei în primele 9 luni din 2018

Românii au cumpărat medicamente fără reţetă de 2,5...

Autor: Georgiana Mihalache

13.11.2018, 14:00 207

Vânzările la medicamentele fără reţetă, care includ suplimentele alimentare şi dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, au ajuns la 835 de milioane de lei în perioada iulie-septembrie 2018, cu 13% mai mult decât în al treilea trimestru din anul trecut, potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Române a Producătorilor de medicamente fără prescripţie, suplimente alimentare şi dispozitive medicale (RASCI), care citează datele Cegedim. Astfel, de la începutul anului până în luna septembrie, vânzările la produsele OTC au fost de circa 2,5 miliarde de lei.

Cele mai cumpărate produse au fost cele din categoria Lifestyle OTC din care fac parte produsele pentru sistemul cardiovascular, pentru reducerea colesterolului, sistemul urinar, ocular, care au o cotă de piaţă de 23%. În topul celor mai vândute produse intră şi cele pentru afecţiunile gastrointestinale şi cele pentru gripă, răceală, alergii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO