Eveniment

Românii au plătit anul trecut peste 22 mil. lei pentru obţinerea cazierelor judiciare

Românii au plătit anul trecut peste 22 mil. lei pentru...

Autor: Andrei Dumitrescu

06.01.2015, 00:04 101

Românii au plătit anul trecut în total peste 22 de milioane de lei pentru obţinerea de caziere judiciare, în 2014 fiind eliberate, la nivel naţional, aproape 1,9 de milioane de astfel de documente, informează Poliţia Română.

„În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014 au fost eliberate prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazie­rului Judiciar Român) 1.856.000 de cer­tificate de cazier judiciar, necesare ce­tăţenilor“, arată reprezentanţi ai Poliţiei Române.

Conform sursei citate, anul trecut la bugetul de stat au intrat peste 22.000.000 de lei repre­zentând contravaloarea taxelor încasate pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.

Sistemul informatic ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiţii de siguranţă şi în mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice şi copii securizate ale cazierului judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apă­rării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

Pentru eliberarea cazierului judiciar se plătesc 10 lei, taxă de prestare serviciu, şi alţi 2 lei pentru un timbru fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO