Eveniment

Românii au redescoperit grădinăritul în balcon: Vânzările de plante şi produse de grădinărit au crescut cu peste 50%

Românii au redescoperit grădinăritul în balcon:...

Autor: Raisa Humeniuc, Mediafax

20.05.2020, 18:00 90

În carantină românii au descoperit arta grădinăritului, iar grădinile, terasele şi balcoanele s-au umplut de flori şi legume. Vânzările de plante şi produse de grădinărit au crescut cu peste 50%.

Românii s-au apucat de plantat în perioada de epidemie, iar magazinele de profil au vândut cu peste 50 la sută mai mult în această perioadă faţă de anul trecut.

„Imediat după ordonanţa de urgenţă am avut o explozie de comenzi online, ceea ce a dus şi la blocarea site-ului. Şi aici în offline avem o creştere de 50% sau chiar mai mult, faţă de anii trecuţi”, spune Ovidiu Ludu, inginer horticol.

Şi Mădălina s-a apucat de grădinărit în vremea carantinei, iar acum aşteaptă roadele.

„Pasiunea este de mai demult, dar timpul nu a fost de partea mea, dar cu ocazia stării de urgenţă, am găsit grădina şi grădinăritul ca o metodă de relaxare. Aşa că am plantat ceapă, roşii, ridichi, panseluţe, salată”, spune Mădălina.

Situaţia s-a relaxat, iar oamenii au dat buzna în magazine ca să vadă ce să mai planteze.

Întrebată dacă obişnuia să facă asta şi înainte, Alina Filop răspunde: „Din păcate nu, dar acum am descoperit că este foarte relaxant”.

Alina le plantează pe terasă, „care nu e foarte luminoasă şi unele pe terasa copilului, măslin şi de astea care iubesc soarele. Lui nu îi plac florile, aşa că am luat copăcei”.

Dana a plantat în curtea casei mult mai multe flori ca anul trecut. I-a permis timpul.

„Am pus şi luminiţe de astea care se încarcă la soare. Magazinele cu flori au fost deschise şi din lipsa de a merge undeva şi de a face cumpărături am cumpărat flori”.

Cele mai căutate în perioada asta sunt plantele pentru jardinieră, balcon şi terase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO