Eveniment

Românii care au venit înapoi în ţară să petreacă de 1 mai ”blochează” graniţele: La frontiera cu Ungaria se aşteaptă până la o oră pentru a ieşi din România

Românii care au venit înapoi în ţară să petreacă...

Autor: Departamentul Corespondenţi

01.05.2017, 15:57 77

Cele mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa cu Ungaria au timpi de aşteptare pentru maşini mici de până în 30 de minute, însă la Petea se aşteaptă chiar şi 60 de minute.

Cele mai multe maşini care ies din ţară au numere de Austria, Italia şi Germania, fiind vorba de români care muncesc în vestul Europei şi care şi-au petrecut vacanţa de 1 mai în ţară, iar în acest moment se întorc la locurile de muncă.

Pe de altă parte, pe sensul de intrare în ţară se înregistrează timpi de aşteptare de 10-20 minute. Cel mai mult se stă la Petea, aproximativ 30 de minute.

Poliţia de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face faţă aglomeraţiei, fiind aduşi mai mulţi agenţi la lucru şi se lucrează pe maximul de benzi de ieşire din ţară în funcţie de configuraţia punctelor de trecere a frontierei.

Conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră Române, luni după-amiaza, la Cenad în judeţul Timiş, pe autostrada Nădlac-Arad în judeţul Arad, la Salonta, Borş şi Valea lui Mihai în judeţul Bihor timpii de aşteptare la ieşirea din ţară sunt de 30 de minute, iar la Petea în judeţul Satu Mare de 60 de minute. În celelate puncte se aşteaptă în medie 10 minute.

Cele mai multe benzi de ieşire din ţară sunt deschise la Nădlac pe autostradă, unde se lucrează pe patru artere de autoturisme şi o arteră de autocare, ţinând cont că structura punctului permite acest lucru.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi alte puncte de trecere a graniţei. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO