Eveniment

Romanii cheltuie 70 mil. euro la schi in Salzburg

13.11.2008, 19:31 25

Romanii care au mers iarna trecuta la schi in regiunea austriaca Salzburg au cheltuit in total circa 65 - 70 mil. euro, potrivit lui Gerhard Leskovar, marketing manager pe Europa Centrala si de Est, Asia si Orientul Mijlociu al Salzburg State Board of Tourism din Austria.

"Anul acesta asteptam o crestere cu 50% a numarului de turisti romani in sezonul de iarna. In total, anul trecut au fost in aceasta regiune de schi circa 29.000 de turisti romani, din care 70% au venit iarna. Fata de 2006, numarul de sosiri s-a marit cu aproape 76%", a declarat Leskovar.
El a mai spus ca romanii care vin in Salzburg cheltuiesc circa 300 de euro zilnic pentru distractie, plus alte cheltuieli cu cazarea, masa, abonamentele la schi, care difera foarte mult de la un turist la altul, in functie de alegerea facuta.
"Numai pe sezonul de iarna romanii cheltuiesc aproape 70 mil. euro, iar pe intreg anul, adica inclusiv sezonul de vara, suma se ridica la
95 mil. euro din datele si calculele noastre", a spus el.
Cei mai multi romani vin cu propria masina in Salzburg, dar sunt si turisti care prefera avionul. "Nu exista o cursa aeriana directa din Romania in Salzburg Austria. Dorim sa existe o astfel de ruta si de aceea suntem in negocieri cu companiile aeriene prezente in Romania. Speram sa finalizam cat mai curand discutiile si sa va putem anunta ca avem o cursa directa spre Salzburg", a precizat el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO