Eveniment

Românii fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, să intre în ţară. 50 de minute de aşteptare

Românii fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, să...

Autor: Departamentul Corespondenti

10.03.2020, 23:31 824

Persoanele care vor să intre în ţară prin Vama Nădlac II au de aşteptat, marţi seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria şi România se circulă pe 3 benzi, iar formalităţile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.

Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliţiei de Frontieră arată zeci de maşini care aşteaptă la rând să intre în ţară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.

„În momentul de faţă timpul de aşteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi dată, anul trecut au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane, iar în momentul de faţă sunt aproximativ 11.000 de persoane. Timpii de aşteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare şi despre întrebările la care trebuie să răspundă. Vă daţi seama că dacă într-un autoturism sunt mai multe persoane sunt întrebate de unde vin, tocmai pentru a stabili dacă vin din zona de risc", a declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, Filip Matei, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

În Vama Nădlac II se intră în ţară pe trei artere rutiere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO