Eveniment

Românii şi bulgarii vor putea lucra fără restricţii în Uniunea Europeană

Românii şi bulgarii pot lucra fără restricţii în Uniunea Europeană

Foto: AFP

Autor: Mediafax

15.12.2011, 15:33 2855

Parlamentul European a aprobat rezoluţia privind libera circulaţie a muncitorilor români şi bulgari în UE, care a fost iniţiată de grupurile socialiştilor şi popularilor din PE şi s-a bucurat de susţinerea tuturor formaţiunilor politice importante din legislativul european.

Rezoluţia cere Comisiei Europene eliminarea măsurilor tranzitorii de restricţie a dreptului la muncă pentru români şi bulgari, precum şi stabilirea unui set clar de indicatori şi criterii, în baza cărora să analizeze notificările pe care le primeşte din partea statelor membre, cu privire la prelungirea pentru încă 2 ani a măsurilor de restricţie.

Documentul adoptat în PE mai subliniază că aceste măsuri tranzitorii sunt derogări de la principiul libertăţilor fundamentale din Tratatul Constituţional şi reprezintă soluţii contraproductive pentru piaţa muncii.

Iniţiatorii cer statelor membre care menţin restricţiile să vină şi să explice foarte clar şi transparent pe ce îşi bazează deciziile, întrucât, susţin aceştia, argumentele înaintate până acum sunt contrazise de realitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO