Eveniment

Romanii stau la coada la BNR de la 7 dimineata sa cumpere monede de aur

16.09.2009, 18:42 4474

Zeci de oameni s-au asezat la coada ieri inca de la 7 dimineatain fata Sucursalei Bucuresti a BNR pentru a apuca sa cumpere macaruna din monedele de aur cu efigia lui Vlad Tepes emise de BancaNationala cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestaredocumentara a Bucurestiului, monede care costa 4.340 de leifiecare. "Sunt aici de la ora 7.45, vreau sa achizitionez o monedade aur si trei de argint pentru investitie, nu vreau sa formez ocolectie. La ora asta (12.20 - n.r.) insa, din cate am inteles,s-au vandut deja toate monedele de aur", spune Misu Coltan, 29 deani, reprezentat de vanzari la o firma din Bucuresti.

BNR a scos la vanzare ieri 40 de monede de aur din cele 250 catare in total emisiunea, celelalte fiind vandute in alte sucursaledin tara. Stocul din Bucuresti a fost vandut chiar din prima zi.Emisiunea mai cuprinde 500 de monede de argint (185 lei/bucata) si1.000 de monede de tombac cuprat (un aliaj de cupru si zinc, 85lei/bucata), insa lupta intre cumpararori s-a dat pe monedele dinaur. Oamenii care au stat ieri la coada, in principal colectionari,au intocmit o lista de asteptare, care la ora 12.00 numara dejapeste 80 de persoane. "Valoarea unei monede de aur emise de BNRpoate creste si de zece ori in zece ani, mai ales daca are o eroarede emisiune (o litera gresita, de exemplu - n.r.)", spune CristianGazdac, expert in numismatica si cercetator in cadrul AcademieiRomane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO