Eveniment

Românul care a spart sistemul: Cum a câştigat de 14 ori la loterie şi a devenit milionar. Metoda în 6 paşi care asigură câştigul

Românul care a spart sistemul: Cum a câştigat de 14...

Autor: Iulian Tenchiu

23.02.2019, 12:40 2840

Ştefan Mandel, un enconomist româno-australian, a intrat în atenţia presei internaţionale după ce a câştigat de numai puţin de 12 ori la loteria australiană şi de două ori la loteria românească din vremea comunismului. Acesta a creat o formulă cu care a reuşit să dea lovitura şi care i-a permis să devină milionar în dolari, potrivit Buisness Insider.

Sunt sanşe mai mari să fii lovit de un fulger decât să câştigi la loterie. Cu toate aestea, nu se poate spune acelaşi lucru în ceea ce îl priveşte pe Mandel. De primele două câştiguri s-a bucurat în România, atunci când încerca să câştige destui bani pentru a-şi scoate familia din ţară, aflată sub regimul comunist. Salariul pe care îl câştiga Ştefan Mandel în acea perioadă era de numai 368 de lei. Acesta s-a mutat în Israel înainte să se stabilească în Australia, unde a mai câştigat de 12 ori la loterie.

Majoritatea celor care au câştigat la loterie sfârşesc prin a cheltui toţi banii pe case imense, pe maşini Porsche sau pe pariuri. Robert Pagliarini, un consultant financiar certificat, sugerează câştigătorilor să creeze o „triadă financiară” pentru a îi ajuta să îşi planifice viitorul.

„Triada trebuie să includă un avocat, un specialist în finanţe şi un consultant financiar”, a spus Pagliarini.

Obiectivul lui Mandel a fost spargerea loteriei din Virginia, dar această cascadorie s-a sfârşit cu arestarea lui în Israel pentru un an şi opt luni. În prezent aceasta duce o viaţă liniştită pe insula Vanuatu din sudul Pacificului.

Dacă schema lui Mandel era legală atunci, legile actuale ale SUA şi ale Australiei fac imposibilă reaplicarea acesteia. Astăzi nu se mai pot tipări şi cumpăra bilete de loterie în număr mare, elemente de bază a metodei aplicate de economistul român.

Metoda în 6 paşi a lui Ştefan Mandel:

  1. Se calculează numarul total de combinaţii posibile.
  2. Se găsesc loteriile unde jackpot-ul este de trei ori mai mare decât numărul combinaţiilor posibile.
  3. Se investesc suficienţi bani pentru plăti fiecare combinaţie.
  4. Se tipăresc milioane de bilete cu fiecare combinaţie.
  5. Se livrează biletele vânzătorilor autorizaţi de la loterie.
  6. Se incasează câştigul şi se plătesc investitorii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO