Eveniment

Romarm, exporturile de armament sunt bugetate la 100 mil. $

Romarm, exporturile de armament sunt bugetate la 100 mil. $

Autor: Carol Dan

02.06.2015, 00:07 692

Producătorul de tehnică militară Romarm Bucureşti, controlat de stat, şi-a propus ca în acest an să vândă pe pieţele externe produse de 100 mil. dolari, mai mult cu 16% faţă de anul trecut. Romarm produce tancuri şi transportoare blindate, arme de infanterie, muniţie, sisteme de artilerie, rachete şi sisteme de rachete şi explozibili.

Romarm a bugetat pentru acest an investiţii de 6,5 mil. euro pentru a-şi creşte şi eficentiza producţia. Reprezentanţii companiei spun că destinaţia investiţiilor este un „aspect care nu ţine de sfera informaţiilor publice“.

Compania, controlată de Ministerul Economiei, va trebui însă să scoată banii din buzunar sau să îi împrumute, având în ve­dere că statul nu a prevăzut astfel de cheltuieli în bugetul pentru acest an, după cum susţin reprezentanţii Romarm. Compania a semnat anul trecut contracte de livrare la export în valoare totală de 262 mil. $, acorduri care se desfăşoară pe mai mulţi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO