Eveniment

Romarm vrea să fabrice sisteme militare terestre şi explozibili pentru coreenii de la Hanhwa Aerospace

Romarm vrea să fabrice sisteme militare terestre şi...

Autor: Răzvan Botea

03.02.2023, 11:36 576

Romarm, împreună cu Ministerul Economiei şi cu coreenii de la Hanwha Aerospace vor semna un memorandum de înţelegere pentru producţia de sisteme militare terestre, pulberi şi explozibili, se arată într-un anunţa al Ministerului Economiei.

„Memorandumul de Înţelegere dintre cele două companii deschide perspective pentru Romarm de a exporta produse şi servicii la nivel global, având posibilitatea să devină unul dintre furnizorii europeni ai companiei Hanwha”, anunţă Ministerul Economiei.

La conferinţa de presă care va urma după semnarea memorandumului vor participa ministrul Economiei, Florin Spătaru, Rim Kap-Soo, ambasadorul Republicii Coreea în România, presedintele şi CEO-ul companiei Hanwha Aerospace, Jaeil Son şi reprezentanţi ai Companiei Naţionale Romarm.

Romarm se află în acest moment în plin scandal, după ce directorul general Gabriel Ţuţu a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost arestat, fiind suspectat de fapte de corupţie. La eveniment va participa directorul economic din partea Romarm, care asigură interimatul.

Hanwha Aerospace, potrivit siteului de prezentare, este o subsidiară a grupului coreean Hanwha Group. Fondată în 1977, compania a produs iniţial motoare pentru avioane, iar ulterior s-a extins în mai multe domenii ale industriei de apărare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO