Eveniment

ROMATSA, păzită pe 1,79 mil. lei de firmele Scorseze şi Grup Est Security

De la cele 58 de firme invitate la discuţii, ROMATSA a primit în cele din urmă doar şapte oferte concrete. Mediafax Foto

De la cele 58 de firme invitate la discuţii, ROMATSA a primit în cele din urmă doar şapte oferte concrete. Mediafax Foto

Autor: Andrei Cîrchelan

05.09.2014, 00:05 781

Administraţia Română a Servi­ciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a negociat servicii de pază în valoare totală de 1,79 milioane de lei (0,4 mil. euro) cu firmele Scorseze şi Grup Est Security, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. 

Cele două contracte, unu în va­loare de 1,7 mil. lei, iar altul în valoare de 91.980 lei, au fost atri­buite prin negocieri cu mai mulţi ofertanţi, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut, se arată în document. 

„Toate documentele au fost disponibile pe site-ul ROMATSA şi au fost invitate 58 de firme de specialitate la nivelul întregii ţări“, au precizat pentru ZF repre-zentanţii ROMATSA.

De la cele 58 de firme invitate la discuţii, ROMATSA a primit în cele din urmă doar şapte oferte concrete.

Firma Scorseze Security Inter­na­tional, controlată de Lucian Nicolae Mursez, a câştigat con­tractul de 1,7 mil. lei (0,39 mil. euro), în urma unor negocieri la care a concurat cu alţi trei ofertanţi.

Firma lui Mursez a câştigat în condiţiile în care costul la care şi-a oferit serviciile a fost cu 32% mai mic decât valoarea estimată a con­trac­tului, de 2,5 mil. lei (0,57 mil. euro).

Potrivit datelor din SEAP, Scorseze mai are contracte pe bani publici semnate şi cu clienţi precum Imprimeria Naţională, Transelec­trica sau Societatea Naţională a Huilei. Pe parcursul anului trecut, societatea a avut afaceri de 81,9 mil. lei (18,6 mil. euro) şi a câştigat contracte cu statul în valoare totală de 13,5 mil. lei (3,1 mil. euro).

Al doilea contract pentru paza ROMATSA a fost câştigat de firma Grup Est Security din Piatra-Neamţ, controlată de Gheorghe Misăilă. Aici, valoarea de atribuire a contractului a fost aceeaşi cu valoarea estimată, iar pentru aceşti bani au depus oferte trei firme.

Anul trecut, Grup Est Security a avut afaceri de 41,5 mil. lei (9,4 mil. euro) şi un profit de 1,46 mil. lei (0,33 mil. euro).

Anul acesta, firma a mai câştigat contracte pe bani publici pentru paza unor clienţi precum Compania Naţională a Uraniului, Academia de Studii Economice (ASE) sau Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

La finalul lunii iulie, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) i-a atribuit firmei Grup Est Security un contract de 21,9 mil. lei (4,98 mil. euro), iar la finalul lui august Academia de Studii Eco­nomice i-a atribuit un contract de 2 mil. lei (0,45 mil. euro). Ambele con­tracte au fost atribuite prin nego­ciere, în urma unor proceduri în care Grup Est a mai concurat cu un singur alt ofertant şi a propus costuri cu 12% mai mici în cazul SNR şi cu 9% mai mici în cazul ASE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO