Roşia Montană se întoarce: Controversatul subiect a fost introdus pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În joc este un proces de 4 miliarde de dolari

13 iun 2018 Autor: Gabriel Pecheanu

Subiectul Roşia Montană va figura pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 iunie, la solicitarea premierului Viorica Dăncilă, informează Administraţia Prezidenţială într-un răspuns transmis MEDIAFAX.

”Preşedintele este preocupat de subiectul Roşia Montană. Subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 iunie”, a precizat pentru MEDIAFAX Administraţia Prezidenţială.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, că nu poate oferi un punct de vedere pe acest subiect.

”În acest moment nu vă pot oferi un punct de vedere al Guvernului. Fiind în şedinţa de guvern nu mi-e clar nici când a fost făcut acest demers. Nu cunosc detalii”, a spus după şedinţa Executivului Nelu Barbu.

Ambasadorul României la UNESCO, Adrian Cioroianu, a declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX că stoparea procedurii de includere a localităţii Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, la cererea Guvernului, este o situaţie inedită, deoarece primise deja recomandare de înscriere în Lista Patrimoniului Mondial.

Ministerul Culturii a trimis, pe 4 ianuarie 2017, la UNESCO dosarul "Peisajul Cultural Minier Roşia Montană", pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru miercuri, 27 iunie, ora 12.00, în vederea pregătirii obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, informează Administraţia Prezidenţială.

Dezvoltatorii proiectului minier au dat în judecată statul român la Tribunalul ICSID din Washington pe motiv că nu au fot lăsaţi să facă investiţia, iar acum cer daune de patru miliarde de dolari. 

 

 

 
Cuvinte cheie:
CSAT
, ROŞIA MONTANĂ
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide