Eveniment

Rusia a decis expulzarea a 45 de diplomaţi polonezi, ca măsură de retorsiune

Rusia a decis expulzarea a 45 de diplomaţi polonezi, ca...

Autor: Mihai Draghici

08.04.2022, 17:57 37

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, vineri după-amiază, expulzarea a 45 de diplomaţi polonezi, ca ripostă la o decizie similară a Guvernului de la Varşovia, în contextul tensiunilor generate de intervenţia militară rusă în Ucraina.

Ministerul de Externe de la Moscova l-a convocat vineri pe ambasadorul Poloniei, Krzysztof Kraevsky, pentru a-l înştiinţa că 45 de diplomaţi polonezi au fost declaraţi personae non gratae, informează agenţiile de presă Interfax şi Reuters. Diplomaţii expulzaţi sunt din cadrul Ambasadei Poloniei din Moscova, precum şi de la consulatele poloneze din Irkuţk, Kaliningrad şi Sankt-Petersburg.

Ministerul rus de Externe i-a explicat ambasadorului Poloniei că este vorba despre "o acţiune de protest faţă de expulzarea fără motiv" a 45 de diplomaţi ruşi din Polonia, în luna martie.

Guvernul Poloniei a decis pe 23 martie expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj. Decizia Poloniei a fost luată în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Numeroase ţări europene, inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Spania, au expulzat aproximativ 250 de diplomaţi ruşi de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO