Eveniment

Rusia afirmă că a lansat o altă rachetă hipersonică asupra Ucrainei

Rusia afirmă că a lansat o altă rachetă hipersonică...

Autor: Laura Buciu

20.03.2022, 21:37 1859

Autorităţile ruse au afirmat că au lansat un alt atac cu rachete hipersonice asupra Ucrainei, pentru a doua zi consecutiv, relatează Sky News.

Arma - cunoscută sub numele de Kinzhal, care înseamnă pumnal - a lovit un depozit de combustibil ucrainean în apropierea portului Mykolaiv de la Marea Neagră, potrivit unui oficial al Ministerului rus al Apărării.

Este a doua zi consecutivă în care Rusia afirmă că a folosit această rachetă, care este capabilă să lovească ţinte aflate la 2.500 km distanţă, cu o viteză de 10 ori mai mare decât viteza sunetului.

Armata rusă a declarat că ultima sa rachetă hipersonică a lovit un depozit de combustibil ucrainean din Kostiantinivka.

Cu o zi înainte, armata rusă a declarat că o rachetă hipersonică a fost folosită pentru prima dată în luptă pentru a distruge un depozit de muniţii în Munţii Carpaţi, în vestul Ucrainei.

Lovitura asupra depozitului de combustibil a implicat, de asemenea, rachete de croazieră Kalibr lansate de nave de război ruseşti din Marea Caspică, potrivit Rusiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO