Eveniment

Rusia analizează propunerile Italiei privind reglementarea situaţiei din Ucraina

Rusia analizează propunerile Italiei privind...

Autor: Mediafax

23.05.2022, 16:52 1241

Moscova studiază planul Romei de soluţionare a situaţiei din jurul Ucrainei, aceste propuneri urmând să fie evaluate în urma unei analize, a declarat luni ministrul adjunct de externe al Rusiei, Andrey Rudenko, potrivit TASS.

Ministrul italian de externe Luigi Di Maio a înaintat ONU şi partenerilor din G7 o propunere privind o soluţionare paşnică în Ucraina, care prevede o încetare a focului, precum şi un tratat privind „teritoriile contestate” şi un acord multilateral general privind garanţiile de securitate în Europa.

„[Planul] nu este discutat între Rusia şi Italia. L-am primit recent. Îl studiem. Când îl vom termina de analizat, vom oferi o evaluare”, a declarat înaltul diplomat ca răspuns la o întrebare pe această temă, relatează TASS.

Joi, La Repubblica a relatat că ministrul italian de externe Luigi Di Maio a înaintat ONU şi partenerilor din G7 o propunere privind o soluţionare paşnică în Ucraina, care prevede o încetare a focului, precum şi un tratat privind „teritoriile contestate” şi un acord multilateral general privind garanţiile de securitate în Europa.

O sursă diplomatică italiană a declarat pentru TASS că această propunere se află în stadiul iniţial de discuţii şi ar putea pune bazele procesului de negociere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO