Eveniment

Rusia anunţă intenţia retragerii din Consiliul Europei,din cauza influenţei exercitate de NATO şi UE. "Rusia nu va lua parte la transformarea de către NATO şi de către ţările obediente din UE”

Rusia anunţă intenţia retragerii din Consiliul...

Autor: Mihai Draghici

10.03.2022, 12:18 514

Rusia a anunţat, joi, intenţia de a se retrage din Consiliul Europei (CoE), în condiţiile în care este suspendată din anumite structuri, Ministerul de Externe de la Moscova denunţând transformarea organizaţiei într-un forum dirijat de Alianţa Nord-Atlantică şi de Uniunea Europeană.

"Ţările NATO şi UE, cu abordări inamicale faţă de Rusia, abuzând de majorităţile absolute în Comitetul de Miniştri, continuă să meargă în direcţia distrugerii Consiliului Europei şi a spaţiului comun juridic şi umanitar din Europa", anunţă Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

"Rusia nu va lua parte la transformarea de către NATO şi de către ţările obediente din UE care urmează direcţia NATO a celei mai vechi organizaţii europene într-un alt forum de elogiere a superiorităţii şi grandorii Occidentului. Îi lăsăm să se distreze interacţionând unii cu alţii, fără Rusia", a subliniat Ministerul de Externe de la Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO