Eveniment

Rusia câştigă teren: Trupele lui Putin avansează în Harkov

Rusia câştigă teren: Trupele lui Putin avansează în...

Autor: Petru Mazilu

14.06.2022, 09:42 78

Ruşii avansează în regiunea Harkov pentru prima dată în ultimele săptămâni, afirmă reprezentanţii Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Armata rusă a făcut probabil mici progrese în regiunea Harkov din Ucraina pentru prima dată după mai multe săptămâni, dar principalul său obiectiv rămâne asaltul împotriva Severodonetsk din regiunea Donbas, afirmă Ministerul britanic, potrivit BBC.

Ministerul Apărării mai anunţă că finanţarea din partea guvernului permite ca industria din Rusia să fie „mobilizată încet pentru a răspunde cererilor impuse" de războiul din Ucraina.

Comisia militară industrială a Rusiei a prezis vineri că toate cheltuielile de stat pentru apărare vor creşte cu 600-700 de miliarde de ruble (10,5-12,3 miliarde de dolari), ceea ce ar putea duce la o creştere cu 20% a bugetului de apărare al Rusiei, precizează Ministerul Apărării.

Cu toate acestea, industria din Rusia ar putea întâmpina dificultăţi în satisfacerea unor cerinţe, în parte din cauza sancţiunilor şi a lipsei de specialişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO