Eveniment

Rusia începe producerea celui de-al doilea vaccin anti-COVID-19 şi plănuieşte să finalizeze procesul până la finalul anului. Prin ce se deosebeşte de Sputnik V

Rusia începe producerea celui de-al doilea vaccin...

Autor: Eduard Ivanovici

27.10.2020, 16:20 321

Rusia a început să producă al doilea vaccin de combatere a coronavirusului care nu a încheiat testele clinice, transmite Bloomberg.

Vaccinul, dezvoltat de Institutul Vector şi Centrul de Biotehnologie din Novosibirisk, va fi gata până la sfârşitul anului, a declarat Anna Popova, şefa Rospontrebnadzor, autoritatea din domeniul sănătăţii publice. Preşedintele Vladimir Putin a declarat că produsul va urma o traiectorie similară vaccinului anunţat la sfârşitul lunii august.

Vaccinurile au fost testate pe un număr limitat de oameni înainte să primească aprobare pentru administrare în masă şi trebuie să treacă prin faza a treia a testelor clinice pentru a-şi dovedi eficacitatea şi siguranţa.

Rusia ocupă locul 4 la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de infecţii, implementând recent o serie de măsuri pentru a controla al doilea val al pandemiei. Până acum, autorităţile au raportat 26.589 de decese cauzate de COVID-19, potrivit Worldometers.

Spre deosebire de Sputnik V, care utilizează adenoviruşi pentru a stimula sistemul imunitar împotriva SARS-CoV-2, al doilea vaccin este o combinaţie de lanţuri de aminoacizi, numite peptide, care generează un răspuns imun.

Kirill Dmitriev, şeful Fondul Direct de Investiţii, a declarat în iulie că Rusia va produce 30 de milioane de doze în 2020. Obiectivul a fost descris drept „imposibil” de ministrul industriei Denis Manturov, dezvoltându-se de fapt până în 2,3 milioane de doze.

Având în vedere că Statele Unite produc mai multe vaccinuri anticoronavirus, „am putea să ne asumăm oricând riscul de a răni o mulţime de oameni sau de a le oferi un tratament care nu funcţionează. Am putea începe într-o săptămână, dacă am dori acest lucru”, a declarat Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Casei Albe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO