Eveniment

Rusia mai primeşte o lovitură: Al şaselea pachet de sancţiuni este pe drum

Rusia mai primeşte o lovitură: Al şaselea pachet de...

Autor: Petru Mazilu

11.04.2022, 12:32 1498

UE discută despre noi sancţiuni împotriva Rusiei. Ar fi al şaselea pachet de sancţiuni, a anunţat ministrul de Externe din Danemarca, potrivit CNN.

Uniunea Europeană „discută deja un al şaselea pachet de sancţiuni", în efortul de „a creşte presiunea asupra Rusiei pentru a opri războiul", a declarat luni ministrul danez Jeppe Kofod.

„Din partea daneză, vom fi dispuşi să mergem cât de departe putem pentru a găsi un consens în privinţa sancţiunilor, inclusiv în ceea ce priveşte energia", a declarat Kofod reporterilor la sosirea la o reuniune a miniştrilor de externe din UE la Luxemburg.

Gabrielius Landsbergis, ministrul de externe din Lituania, a spus că este „bucuros că Comisia Europeană a fost foarte clară că începem să lucrăm la şase pachete cu opţiuni pentru petrol".

„Şi sper ca de data aceasta să funcţioneze", a precizat Landsbergis.

Europa a impus sancţiuni economice Rusiei după ce armata lui Vladimir Putin a intrat în Ucraina la sfârşitul lunii februarie. Totuşi, sectorul energetic al Rusiei nu a fost încă vizat de sancţiuni, lucru care s-ar putea schimba după apariţia imaginilor cu crimele din oraşele ucrainene.

Petrolul şi gazele ruseşti ar putea fi următoarea ţintă. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută în faţa legislatorilor UE că cea de-a cincea rundă de sancţiuni „nu va fi ultima".

„Da, acum am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol", a spus Ursula von der Leyen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO