Eveniment

Rusia rabufneşte: Suspendarea drepturilor în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului vă va discredita

Rusia rabufneşte: Suspendarea drepturilor în calitate...

Autor: Cosmin Pirv

07.04.2022, 08:21 48247

Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalităţii Consiliului, a spus şeful misiunii Rusiei la ONU.

Într-o declaraţie pentru agenţia de ştiri Tass, citată de BBC News, şeful misiunii Rusiei la ONU a spus: „Dacă rezoluţia va fi adoptată, occidentalii vor putea să impună în mod liber celorlalte ţări conceptele şi viziunea lor asupra drepturilor omului care îi mulţumesc pe ei şi pe complicii lor occidentali”.

„Suspendarea drepturilor Rusiei în calitate de membru al Consiliului pentru Drepturile Omului va discredita principiul universalităţii Consiliului, îi va afecta eficienţa şi va submina complet încrederea nu doar în Consiliul pentru Drepturile Omului, ci în întregul sistem ONU pentru drepturile omului”, a declarat Gennady Gatilov.

Misiunea Rusiei la ONU de la New York a cerut ţărilor să „se pronunţe împotriva rezoluţiei antiruseşti”. Este nevoie de o majoritate de două treimi pentru a exclude Rusia.

Rezoluţia a fost introdusă de SUA după ce au apărut dovezi ale unor crime împotriva civililor în Bucea.

ONU va organiza joi un vot pentru a stabili dacă Rusia ar trebui să fie exclusă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO