Eveniment

Ruşii au capturat probabil cea mai mare parte a oraşului Lyman - Ministerul britanic al Apărării

Ruşii au capturat probabil cea mai mare parte a...

Autor: Dorin Oancea

28.05.2022, 13:40 169

Forţele ruse au capturat probabil cea mai mare parte a oraşului Lyman, în nordul regiunii Doneţk, într-o operaţiune preliminară pentru următoarea etapă a ofensivei lor în estul Ucrainei, anunţă Ministerul britanic al Apărării (MoD) în cea mai recentă actualizare a informaţiilor privind Ucraina.

Ministerul afirmă că Lyman este important din punct de vedere strategic, deoarece este locul unde se află o joncţiune feroviară majoră şi oferă, de asemenea, acces la poduri feroviare şi rutiere importante peste râul Siverskyy Donets, precizează ministerul.

Actualizarea continuă spunând că este probabil ca trupele ruse să "aibă ca prioritate forţarea unei traversări a râului" în zilele următoare.

La începutul acestei săptămâni, şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk, susţinută de Rusia, Denis Puşilin, a declarat presei ruse controlate de stat că va fi organizat un referendum dacă Rusia va captura întreaga regiune ucraineană Doneţk şi Luhansk.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO