Eveniment

Ruşii jelesc nava scufundată de ucraineni: Slujbă la Sevastopol în memoria navei Moscova

Ruşii jelesc nava scufundată de ucraineni: Slujbă la...

Autor: Daniel Contescu

16.04.2022, 11:00 661

Autorităţile ruse au organizat o ceremonie la Sevastopol, Crimeea, pentru a comemora pierderea Moscovei, nava-amiral a flotei ruse, care s-a scufundat în Marea Neagră.

Potrivit BBC, un preot ortodox a fost prezent la ceremonie. Moscova „a fost un simbol pentru toată lumea, un simbol al puterii noastre, al speranţei noastre, al renaşterii flotei noastre în anii 1990”, a spus căpitanul de rezervă Serghei Gorbaciov, în timp ce a vorbit în timpul ceremoniei.

Pierderea Moscovei „este o tragedie pentru zecile de mii de oameni care au slujit la bord în ultimii 20 de ani”, a adăugat preotul.

Rusia nu a raportat niciun deces la bordul navei.

Potrivit Ministerului Apărării, echipajul a fost salvat de alte nave. Moscova susţine că crucişătorul s-a scufundat în timpul unei furtuni pe mare, după un incendiu şi o explozie la bord, în timp ce ucrainenii susţin că au lovit nava cu două rachete.

Nu există cifre oficiale cu privire la numărul de persoane la bord, care se estimează că ar fi fost 510. Fostul deputat rus Ilia Ponomariov, acum rezident în Kiev, spune că au supravieţuit doar 58. Iar ucrainenii spun că şi comandantul navei, căpitanul Anton Kuprin, a murit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO