Eveniment

Ruşii s-au săturat de război? Doi bărbaţi înarmaţi au împuşcat sâmbătă 11 persoane la o bază de antrenament militar din rusă

Ruşii s-au săturat de război? Doi bărbaţi înarmaţi...

Autor: Dorin Oancea

16.10.2022, 09:36 1206

Doi bărbaţi înarmaţi au împuşcat sâmbătă 11 persoane la o bază de antrenament militar rusă, a anunţat Ministerul Apărării, citat de Reuters.

Alte 15 persoane au fost rănite în schimbul de focuri care a avut loc în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina. Cei doi au atacat un grup care se oferise voluntar pentru a participa la război.

Atacatorii - cetăţeni ai unei foste republici sovietice nespecificate - au fost împuşcaţi mortal. Unele instituţii media independente din Rusia au raportat că numărul victimelor a fost mai mare decât cifrele oficiale.

Cu doar o zi mai devreme, ăreşedintele Vladimir Putin a promis că mobilizarea rezerviştilor va lua sfârşit în două săptămâni, după ce sute de mii de oameni au fost chemaţi să lupte în Ucraina, iar un număr uriaş au fugit din ţară.

Oleksiy Arestovych, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan, o naţiune din Asia Centrală, şi că au deschis focul asupra celorlalţi după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este o naţiune predominant musulmană, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruşi sunt creştini de diferite rituri.

Site-ul de ştiri independent rusesc SOTA Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraş Soloti, aproape de graniţa cu Ucraina şi la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că aproape 65.000 de ruşi au fost ucişi până în prezent de la invazia din 24 februarie, o cifră mult mai mare decât estimarea oficială a Moscovei din 21 septembrie, de 5.937 de morţi. În august, Pentagonul a declarat că Rusia a suferit între 70.000 şi 80.000 de victime, fie că au fost ucise sau rănite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO