Eveniment

S-a dat verdictul: Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare împotriva actriţei Amber Heard. Ea va trebui să plătească 15 milioane de dolari daune compensatorii

S-a dat verdictul: Johnny Depp a câştigat procesul de...

Autor: Ştefan Stan

01.06.2022, 22:22 4988

Johnny Depp a câştigat procesul de defăimare împotriva actriţei Amber Heard. 

Juriul a dat verdictul miercuri seară în favoarea lui Johnny Depp şi a recunoscut că Amber Heard a acţionat maliţios împotriva acestuia, admiţând toate acuzaţiile de defăimare pe care actorul le-a intentat împotriva fostei soţii Amber Heard. Ea va trebui să plătească 15 milioane de dolari, o sumă mai mică decât cea de 50 de milioane de dolari cerută de Johnny Depp. 

La rândul lui, Johnny Depp va trebui să îi plătească actriţei Amber Heard 2 milioane de dolari, în condiţiile în care juriul a decis că o parte din acuzaţiile ei erau parţial adevărate. 

Amber Heard a postat pe Twitter un mesaj după ce a pierdut procesul, spunând că ”tot acest munte de dovezi nu a fost suficient să învingă împotriva puterii şi influenţei fostului ei soţ. 

””Dezamăgirea pe care o simt este peste cuvinte. [...] Sunt şi mai dezamăgită ce înseamnă acest verdict pentru femei. Este un pas înapoi. Ne trimite înapoi într-o eră când o femeie care avea curajul să vorbească era umilită public”, scrie ea.  

Depp a dat-o în judecată pe Heard, fosta sa soţie, pentru defăimare în legătură cu un articol de opinie din 2018 pe care aceasta l-a scris pentru The Washington Post, în care se descria drept o "figură publică care reprezintă abuzul domestic". Deşi Depp nu a fost numit în articol, el susţine că acesta l-a costat roluri de actorie profitabile. Heard l-a dat în judecată pe fostul ei soţ pentru defăimare în legătură cu declaraţiile făcute de avocatul lui Depp despre afirmaţiile ei privind abuzul.

Juriul i-a acordat lui Depp 10 milioane de dolari în daune compensatorii şi 5 milioane de dolari în daune punitive. Juriul i-a acordat lui Heard 2 milioane de dolari în daune compensatorii şi niciun ban pentru daune punitive. Depp a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari, iar Heard a cerut 100 de milioane de dolari. Daunele punitive în statul Virginia sunt plafonate la 350.000 de dolari, astfel că judecătorul a redus suma acordată pentru daunele punitive la această sumă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO