Eveniment

Să arătăm Europei că nu suntem cerşetori şi hoţi şi să spunem fiecare ”DE CE IUBESC ROMÂNIA”

Să arătăm Europei că nu suntem cerşetori şi hoţi şi să spunem fiecare ”DE CE IUBESC ROMÂNIA”

Autor: Mihai SCHIAU

27.11.2011, 09:30 557

Românii sunt, de câţiva ani, ţinta ironiilor şi a declaraţiilor rasiste în Europa, în special în Franţa şi Italia. Conaţionalii noştri sunt numiţi "hoţi" şi "cerşetori" de către realizatorii emisiunilor TV, ai celor radiofonice sau chiar de către diplomaţi şi oameni politici.

Alătură-te campaniei "DE CE IUBESC ROMÂNIA" , susţinută de gândul, ProTV, Pro Sport, Sport.ro, Ziarul Financiar şi Mediafax , şi arată Europei şi lumii întregi că nu suntem hoţi şi cerşetori. Descarcă de pe site-ul de deceiubescromania.ro afişele în limba română, engleză, spaniolă, germană şi italiană şi lipeşte-le oriunde te afli în lume. Arată-le tuturor că eşti român, aşa cum sunt Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, aşa cum au fost Henri Coandă, Nicolae Paulescu şi Ştefan Odobleja.

Ai citit sâmbătă ştirea despre actorul francez de origine marocană Jamel Debbouze, care a spus, într-o emisiune la radio, că naţionalei Franţei i-ar prinde bine un căpitan din România. "Românii sunt buni la fotbal. Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi dai seama? Ar cerşi mingea: vă rog daţi-mi mingea, pentru copii. Asta ar face un român", a declarat Debbouze, în hohotele de râs ale celor aflaţi în studio. Nu a fost singurul care a făcut astfel de declaraţii în ultima vreme. Vezi şi alte exemple în care România a fost luată în derâdere pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO