Eveniment

Salariile celor peste 200.000 de funcţionari publici se apropie de 5.000 de lei net pe lună, cu 60% peste salariul mediu. „Problema nu o reprezintă faptul că au salarii prea mari, ci că sunt mari prin comparaţie cu ceea ce fac şi ce servicii oferă. (...) În privat, ca să câştigi 5.000 de lei trebuie să ai ani buni de experienţă sau să fii IT-ist.“

Cristina Săvuică, preşedinte şi director general, Lugera: ”Avem clienţi din sectorul medical privat care s-au confruntat cu problema migrării angajaţilor la stat, au pierdut multe asistente medicale care s-au angajat la stat pe salarii mult mai mari şi pe program mai lejer”.

Autor: Adelina Mihai

18.08.2019, 10:30 16693

 

 

Cei peste 211.000 de angajaţi din sectorul ”administraţie publică şi apărare” au ajuns la un salariu mediu net de 4.961 de lei net în luna iunie a acestui an, în creştere cu 18% faţă de perioada similară din 2018, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Spre comparaţie, salariul mediu net la nivel naţional a fost 3.142 de lei net în iunie 2019 (+15% faţă de perioada similară din 2018), ceea ce înseamnă că un funcţionar public câştigă, în medie, cu 58% mai mult decât angajaţii din restul economiei.

„Problema nu este că salariile funcţionarilor publici sunt prea mari, ci că sunt prea mari comparativ cu ceea ce fac şi ceea ce oferă ca servicii. Dacă ar oferi servicii bune, nu ar avea nimeni nimic de spus în legătură cu nivelul lor salarial. (...) În mediul privat, ca să câştigi 5.000 de lei net pe lună trebuie să ai ani buni de experienţă profesională sau să fii angajat în sectorul IT“, a explicat Cristina Săvuică, preşedinte şi director general al grupului de companii Lugera, cu activităţi de recrutare şi închiriere de forţă de muncă ăn regim temporar, care are în prezent peste 8.000 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO