Eveniment

Salomon transfera o parte a productiei in Romania

21.12.2004, 00:00 158



Salomon, unul din cei mai importanti producatori mondiali de articole pentru sporturile de iarna, intentioneaza sa transfere o parte a productiei de skiuri din Franta in Romania, insa va renunta la fabricarea de patine cu rotile in Romania in favoarea Chinei.



Potrivit companiei, productia de skiuri din Franta va fi redusa, pana in anul 2007, la 35% din total, fata de 55% total in prezent, in principal prin majorarea capacitatilor din Romania. Programul include si eliminarea a 160 de locuri de munca de la centrul din Annecy - Franta, in urmatorii doi ani. De asemenea, compania intentioneaza sa inceapa in China fabricarea de patine cu rotile si snowboard-uri.



"Anul 2005 va fi ultimul an in care se vor mai produce patine cu rotile in Romania. Este o decizie a grupului german (Adidas-Salomon - n.r.) la nivel global, care nu vizeaza doar productia de la noi, dar si din alte state", a declarat, ieri directorul economic al Salomon Romania, Cristian Bader.



El a explicat ca grupul Salomon nu-si va inceta activitatea in Romania, ci va continua sa produca in sistem lohn produse mai tehnice, cu valoare adaugata mare, cum sunt schiurile si claparii, la centre din Oradea si Orastie.



Salomon a inceput productia de schiuri in Romania la inceputul acestui an, in exclusivitate pentru export. Compania este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani, prin intermediul unor parteneriate cu fabrici autohtone pentru productia in sistem lohn de echipamente de schi - clapari, patine si bocanci.



Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Salomon Romania a realizat in 2003 o cifra de afaceri de 1,7 mil. euro si un profit net de peste 400.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO