Eveniment

Salvamontiştii evacuează din Parâng 30 de turişti din care 20 de copii

Salvamontiştii evacuează din Parâng 30 de turişti din...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 14:24 187

Zece adulţi şi 20 de copii sunt evacuaţi pe jos din staţiunea montană Parâng, echipele de salvare luând această decizie după ce au aşteptat recuplarea telescaunului la energia electrică, în urma unei avarii apărute din cauza copacilor doborâţi de vânt şi greutatea zăpezii peste liniile de electricitate.

”Nu este energie electrică pentru că s-a avariat din nou linia de alimentare cu energie electrică. A fost la un moment dat curăţată de copacii căzuţi, s-a pornit telescaunul pentru probe, iar a căzut energia tot din cauza unor copaci căzuţi şi cred că vor mai urma şi alţii din cauza viscolului, aşa că am început evacuarea persoanelor din zona Parâng, undeva la 30 de persoane, din care 20 de copii. Evacuarea se face pe jos. E o echipă de salvare montană în faţa grupului şi alta în spate”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Ovidiu Bodeanu, şeful Salvamont Hunedoara.

Potrivit sursei citate, echipa de salvare din faţă este cea care face potecă prin zăpada care are între 80 şi 1,50 metri. ”Va dura cam o oră şi jumătate-două ore, până vom ajunge cu turiştii la Cabana Rusu, de unde o altă echipă de salvare pleacă în întâmpinarea turiştilor. Am tot aşteptat să vină curentul, să se mai oprească viscolul. Degeaba vine curentul dacă mai cade un copac se ia din nou, ne prinde noaptea şi atunci totul va fi mai dificil”, a mai precizat Bodeanu.

Cei 10 adulţi şi 20 de copii sunt din municipiul Petroşani.

Accesul în staţiunea montană Parâng se poate face numai cu telescaunul, drumul judeţean ce duce spre masiv fiind blocat de zăpadă. Echipaje de deszăpezire ale Primăriei Petroşani au urcat, duminică, pentru a deszăpezi drumul judeţean ce duce spre Parâng, tocmai pentru că în masiv se află 20 de copii, decizia fiind luată de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi din cauza situaţiei de urgenţă, după ce firma contractată de Consiliul Judeţean Hunedoara nu a putut curăţa drumul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO